Nieuw kleurenschema voor Air Canada

Vandaag heeft Air Canada haar nieuw kleurenschema voor de hele vloot voorgesteld. De maatschappij kiest voor een zwart-wit kleurenschema met een rood esdoornblad, het logo van de maatschappij, op de staart en onder de romp. Vanaf vandaag zijn al drie toestellen in het nieuwe schema te zien.

Air Canada heeft vandaag op gelijktijdige evenementen in Toronto, Montréal en Vancouver haar nieuw kleurenschema voorgesteld. Die bestaat uit zwart voor de onderste helft van het vliegtuig, wit voor de rest van de romp en een zwarte staart met daarop een rood esdoornblad met daarrond een rode ring.

Het nieuwe kleurenschema is nu al te zien op drie toestellen van de maatschappij en zal op termijn op alle Air Canada-toestellen worden geschilderd. De laatste make-over van de maatschappij dateert uit 2004. Toen koos de maatschappij voor het huidig schema van volledig licht groenblauwe vliegtuigen en het rood esdoornblad. Voordien bestond het kleurenschema van de maatschappij uit een witte romp en een zwarte staart.

Behalve een nieuw kleurenschema gaat de maatschappij ook voor nieuwe uniformen en nieuwe maaltijden.