Dash-8 van FlyBe zakt door landingsgestel op AMS

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij FlyBe zakte donderdagnamiddag door zijn landingsgestel op de luchthaven van Schiphol nabij Amsterdam. Aan boord waren 59 inzittenden, maar niemand raakte gewond. De vliegoperaties op de luchthaven ondervonden wel grote hinder.

Het vliegtuig, een Bombardier Dash-8 Q400, was afkomstig uit Edinburgh en had 59 passagiers aan boord. Na de landing op de zogenaamde Oostbaan (04-22) zakte het evenwel door het landingsgestel aan de rechterkant, waardoor de landingsbaan tijdelijk afgesloten moest worden. Door de sterke wind konden de meeste andere landingsbanen echter niet volledig gebruikt worden, waardoor veel vluchten vertraging opliepen of in een wachtpatroon werden gehouden.

Enkele andere vluchten, waaronder een Boeing 737-800 van Royal Air Maroc, een Airbus A320 van Vueling en een Airbus A321SL van het Russische Aeroflot, besloten daarom uit te wijken naar Brussels Airport. Zij zetten wellicht later vanavond de reis naar Amsterdam verder. Omstreeks 17.30 uur werden de operaties langzaamaan terug hervat.