SAS Ireland moet tegen november operationeel zijn

Scandinavian Airlines verwacht dat haar Ierse dochtermaatschappij, SAS Ireland, tegen 1 november volledig operationeel zal zijn. Dat zei Vice President External Production Mikael Wangdahl in een interview met The Irish Times.

De nieuwe dochter zal een onder een Ierse AOC (Air Operator’s Certificate) vliegen en dat zorgt voor lagere kosten. Zo hoopt Scandinavian Airlines terug meer concurrentieel te worden met andere maatschappijen die een lagere kostenstructuur hebben. Eens de overeenkomst met Ierse luchtvaartautoriteit bereikt is, wil SAS Ireland negen Airbus A320neo’s in de vloot krijgen, die voorzien zullen worden door de moedermaatschappij.

Die toestellen worden dan op hun beurt terug gewetleast en zullen onder SAS-vluchtnummer vliegen. De eerste route wordt er één tussen Londen Heathrow en Scandinavië, maar de exacte bestemming is nog niet bekend gemaakt. Later wil de maatschappij het Verenigd Koninkrijk ook verbinden met enkele vakantiebestemmingen in Spanje. Initieel wil SAS Ireland ongeveer veertig personeelsleden in dienst hebben.