Eerste Embraer E195-E2 is bestemd voor Azul

Het Brazilaanse Azul wordt de launch operator voor de nieuwe Embraer E195-E2. Dat maakte de vliegtuigconstructeur deze week zelf bekend. De luchtvaartmaatschappij heeft nu al meer E195’s in de vloot dan eender wie ter wereld.

Momenteel vliegt Azul met 73 E-jets, waarvan 64 E195’s. “Azul speelde een doorslaggevende rol in de ontwikkeling van de E195-E2 en nam actief deel aan de ontwerpspecificaties van het toestel. De luchtvaartmaatschappij hielp Embraer enorm bij het ontwikkelen van het meest efficiënte narrowbody-toestel dat vandaag op de markt te krijgen is,” zei John Slattery, de ceo van Embraer Commercial Aviation.

“De reden waarom Azul zo nauw betrokken was bij het E2-programma en ze nu aan te duiden als launch operator, kan samengevat worden in twee woorden: vertrouwen en samenwerking,” vervolgde hij. De Brazilaanse maatschappij heeft een bestelling open staan voor vijftig exemplaren van de E195-E2. Daarvan zijn dertig vaste orders en nog eens twintig aankooprechten. Bij Azul worden de toestellen uitgerust in één klasse met 130 zetels.

Embraer plant het eerste exemplaar tijdens de eerste zes maanden van 2019 af te leveren.

Bron: Embraer