Memmingen en Poznan worden wellicht ook basis voor Ryanair

Het aantal Ryanairbasissen in Europa en Noord-Afrika reikt intussen al ver in de tachtig, maar de Ierse lagekostenmaatschappij lijkt niet van plan om die uitbreiding snel te stoppen. Uit de vliegschema’s voor komende winter blijkt namelijk dat er ook in Memmingen (Duitsland) en het Poolse Poznan vanaf eind oktober ten minste één toestel gebaseerd zal worden.

Absolute zekerheid is er natuurlijk nooit en een officiële bevestiging komt er wellicht pas ergens volgende maand, maar voorlopig ziet het er naar uit dat zowel in Memmingen (door Ryanair lomgedoopt tot München-West) en Poznan zich vanaf eind oktober of begin november een basis zullen mogen noemen. Er zijn namelijk vluchten te vinden die tussen 06.00 en 07.00 uur ’s ochtends vertrekken, wat erop duidt dat de toestellen op de luchthaven overnachten.

Zo zijn er in Memmingen zes keer per week ochtendvluchten naar Londen Stansted te boeken en kan je ook naar Tenerife, Alicante, Thessaloniki en Warschau Modlin vliegen. Dit doet vermoeden dat Ryanair minstens één Boeing 737-800 zal baseren in de Duitse stad. Memmingen is al langer een bestemming van de Ieren en even was er in 2012 ook een verbinding naar Charleroi, maar die werd al snel stopgezet omdat de route niet zo populair bleek als gedacht.

Ook vanuit Poznan zijn er onder andere vluchten naar Stansted, Tel Aviv en Eilat (Ovda) te vinden die al om 07.00 uur ’s ochtends vertrekken. Het zou de vijfde basis zijn die Ryanair in Polen opent na Gdansk, Krakau, Warschau (Modlin) en Wroclaw. Voorlopig zijn er geen plannen om Memmingen of Poznan met Brussel of Charleroi te verbinden.