Luchthaven Parijs-Orly gesloten na schietincident

De luchthaven van Parijs-Orly, ten zuiden van de Parijse hoofdstad, is zaterdagochtend ontruimd na een schietincident. Zo’n drieduizend reizigers moesten de terminals verlaten en vluchten werd afgeleid naar andere luchthavens. In de hele stad is de beveiliging aangescherpt.

Omstreeks 08.30 nam een “armzalig geklede” man het wapen van een militair op de luchthaven af. Hij liep ermee weg en vluchtte in een winkel in. Daar werd hij even later doodgeschoten door de veiligheidsdiensten. Wat het motief van de man was en of het met terrorisme te maken heeft, is nog niet gekend. Wel werd de volledige luchthaven onmiddellijk ontruimd, waardoor zo’n drieduizend mensen de terminals moesten verlaten.

Vluchten die klaar stonden om te vertrekken, moesten met passagiers aan boord blijven wachten. Aankomende vluchten werden omgeleid naar anders luchthavens, waaronder Charles de Gaulle. Op Twitter wordt aan passagiers die later vandaag nog moesten vertrekken om niet meer naar de luchthaven te komen. Het is niet geweten hoe lang het luchtruim nog gesloten zal zijn.

Eerder op de dag werd er ook al een agent neergeschoten tijdens een routinecontrole op de weg. Het zou om dezelfde man gaan die anderhalf uur later op de luchthaven van Orly doodgeschoten werd, maar dat wil de politie voorlopig nog niet bevestigen.