Eerste vlucht voor Brussels Airlines Superjet EI-FWD

Nadat het toestel gisterenmorgen onverwacht aan de grond moest blijven om technische redenen kon de Cityjet SSJ-100 EI-FWD, die als enige in Brussels Airlines-kleuren geschilderd is, deze namiddag zijn eerste commerciële vlucht uitvoeren. Het toestel vertrok om 16:15 naar het Zwitserse Bazel. Vanavond vliegt het toestel verder naar Kopenhagen.

De voorlopig enige Sukhoi Superjet die het Brussels Airlines-schema draagt, EI-FWD, heeft deze namiddag zijn allereerste commerciële vlucht gemaakt. Het gloednieuwe toestel werd zaterdag vanuit Venetië nieuw afgeleverd aan Cityjet. Omdat het toestel al zeker de komende twee jaar voor Brussels Airlines zal vliegen, werd het toestel in de kleuren van de maatschappij geschilderd.

Normaal moest de EI-FWD gisterenmorgen al een eerste vlucht uitvoeren naar Nice, maar door een technisch probleem moest die vlucht door de andere Superjet’s worden uitgevoerd. Daardoor werd de eerste commerciële vlucht van het toestel verplaatst naar deze namiddag. Het toestel verving vandaag op vlucht SN2705 naar Bazel de gebruikelijke Avro RJ100.

Na een dertigtal passagiers aan boord te hebben geladen kon de Superjet om 16:15 vertrekken voor een korte taxi naar baan 07R. Het toestel komt vanavond om 18:50 terug aan in Brussel en zal later vandaag de vlucht naar Kopenhagen uitvoeren. Morgen en overmorgen wordt het toestel dan ingezet op de ochtendvlucht naar Wenen (SN2901) en op de avondvlucht naar Kopenhagen (SN2263).

Foto: Yannick De Bel