Ryanair biedt binnenkort transfervluchten aan

De Ierse prijsvechter Ryanair start eind april met het aanbieden van transfervluchten. Dat maakt het voor passagiers mogelijk om van punt A naar punt B te vliegen, via een connectie. Als reiziger hoef je dus niet langer twee individuele tickets te kopen, en vermijd je het herinchecken van je bagage.

Tot vandaag is het bij Ryanair enkel mogelijk om point-to-point te vliegen, waarbij je als passagier eventueel zelf een overstap kan maken. Dit door het vliegschema voor elke vlucht te vergelijken en tickets te boeken voor elke individuele vlucht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen en terug inchecken van je bagage, met bijhorende risico’s wanneer één van je vluchten vertraging oploopt.

Tegen eind deze maand zal Ryanair aansluitende vluchten aanbieden vanaf de Italiaanse luchthaven Rome Fiumicino. Mits succes zullen ook andere luchthavens aan de beurt komen. Een gedetailleerde planning is echter nog niet gekend.

Met het aanbieden van deze service komt Ryanair meer en meer in het vaarwater van de klassieke maatschappijen. Totaal verassend is het nieuws niet, dit past immers in de strategie en het “Always Getting Better” programma om meer klanten te winnen.