Vlucht SN255 keert terug naar Brussel na problemen met flaps

Brussels Airlines-vlucht SN255 naar Ouagadougou en Abidjan heeft deze namiddag drie uur en half boven België rondgecirkeld door een technisch probleem. Vlak na het opstijgen was er een probleem met de flaps waardoor de A330 terug naar Brussel moest keren. Omdat het toestel boven zijn landingsgewicht was, moest het eerst brandstof verbranden.

De A330-300 met registratie OO-SFM steeg vandaag om 11:43 op van baan 07R in Brussel voor een vlucht naar Ouagadougou en Abidjan, maar kreeg vlak na het opstijgen een probleem met de flaps. De bemanning kreeg de flaps na het opstijgen niet terug ingetrokken en moest terugkeren naar Brussel.

Omdat het toestel boven zijn maximaal landingsgewicht van 177 ton zat, moest het vliegtuig eerst gedurende drie uur en half rondcirkelen om genoeg brandstof te verbruiken alvorens de landing te kunnen maken. Eerst ging het toestel in een holding boven het navigatiebaken FLO (Flora) in Limburg, maar nadien vloog de A330 voor een holding naar BUN (Bruno) in de Antwerpse Kempen. Uiteindelijk kon het toestel om 15:20 zonder problemen landen op baan 25R.

Om 19:43 kon een vervangtoestel, een A330-200 met registratie OO-SFU, vertrekken naar Ouagadougou. Daar zal het toestel met een vertraging van bijna acht uur aankomen.