easyJet schrapt twee routes vanaf Brussel

EasyJet stopt met de start van komend winterseizoen met twee routes vanaf Brussel. Het gaat om de bestemmingen Bordeaux en Napels. Ryanair maakt meteen gebruik van het nieuws om “reddingstarieven” naar deze bestemmingen te lanceren.

Nadat easyJet voor dit zomerseizoen al de routes vanaf Brussel naar Berlijn en Milaan schrapte, krimpt de maatschappij volgende winter verder op Brussels Airport. De Britse lowcostmaatschappij houdt het voor bekeken op de routes naar Bordeaux en Napels.

Voor zowel Bordeaux als Napels gaat het om vier wekelijkse vluchten. In juli en augustus reduceert easyJet de frequentie naar Bordeaux al tijdelijk naar drie wekelijkse vluchten. Tussen 25 juni en 5 september vliegt easyJet helemaal niet op de route Brussel-Napels.

Ryanair reageerde meteen op het nieuws door “reddingstarieven” aan te bieden van €24,99 en €25,99 op de routes naar Bordeaux en Napels vanaf Charleroi voor de maanden oktober en november.

Door de stopzetting vliegt easyJet komende winter naar nog maar drie bestemmingen vanaf Brussel: Genève, Bazel en Nice. Die routes zijn goed voor 28 wekelijkse vluchten vanaf Brussel.