Opening vernieuwde vertrekhal Antwerp Airport

Gisterenavond werd op de luchthaven van Antwerpen de vernieuwde vertrekhal feestelijk geopend. Na een periode van broodnodige werkzaamheden, wordt vliegen vanuit Antwerpen gezelliger dan ooit tevoren!

Foto’s en tekst door Jonas Bracke.

Nadat eerder deze week Oostende te beurt viel aan de feestelijke heropening van de vertrekhal, was het gisterenavond de beurt aan Antwerpen.  CEO Marcel Buelens begon de avond met de vraag voorzichtig te zijn, want “de verf kan nog nat zijn”. Met de vernieuwing van beide vertrekhallen komt een einde aan een lange periode van vertrekken tussen stof en werkmannen. Dankzij de verbouwingswerken, komt de band tussen de twee luchthavens nu nog meer dan ooit naar voor.

De luchthavens van Oostende en Antwerpen zijn van vitaal belang voor de lokale economie in Vlaanderen. Tevens speelt voornamelijk TUI hier handig op in met de strategie om reizen aan te bieden met vertrek uit elke Belgische regionale luchthaven. De nieuwe vertrekhallen maken het vertrek in Oostende en/of Antwerpen gezellig, aangenaam en vooral gemakkelijk.

Uniek in de vertrekhal van Oostende, en wegens de opening gisteren uitzonderlijk in Antwerpen, is de verwelkoming door Pepper, een robot van het Oostendse bedrijf Zora Bots. Passagiers kunnen hun instapkaart door Pepper laten scannen waarna zij informatie krijgen over het weer op hun bestemming en over hun vlucht.

De loungy uitvoering van beide vertrekhallen geeft geen luchthavengevoel maar eerder dat van een gezellige, hippe bar op het Antwerpse Zuid. De glazen buitenwand geeft een prachtig zicht op het tarmac met de aanwezige toestellen. Een geslaagde combinatie waarmee de luchthavenuitbater hoopt op een verdere groei van beide luchthavens.