Qantas kijkt voor meer Europese vluchten vanaf Perth

Met een nieuw internationaal gedeelte op de luchthaven van het Australische Perth wil Qantas van de stad haar westerse hub maken. De maatschappij gaat vanaf Perth mogelijk nog meer rechtstreekse vluchten naar Europa aanbieden. Een eerste rechtstreekse vlucht tussen Londen en Perth is al open voor boekingen.

In maart volgend jaar gaat de eerste rechtstreekse vlucht tussen Europa en Australië van start. Qantas zal met de B787-9 vanaf de West-Australische stad Perth naar Londen Heathrow vliegen. Dat zal gaan gebeuren vanaf het nieuwe internationale gedeelte op de luchthaven van Perth. Ook de binnenlandse vluchten zullen vanaf het nieuwe gedeelte vertrekken waardoor overstappen efficiënter moet gebeuren.

“Perth wordt de westerse hub voor onze internationale lijndiensten naar het Verenigd Koninkrijk en mogelijk ook naar andere Europese bestemmingen in de toekomst,” zegt Qantas CEO Alan Joyce. “Door het combineren van onze operaties onder één dak zullen onze klanten kunnen overstappen van binnenlandse naar internationale lijndiensten zonder van terminal te moeten veranderen.”

Het nieuwe gedeelte zal binnen het bestaande gebied van terminal 3 en 4 komen. Tegen 2025 zal Qantas dan wellicht alles verhuizen naar een grotere terminal 1.

Bron: Independent Online