Bezettingsgraad nieuwe Mumbai-route in april goed voor 70 procent

In de maand april vervoerde Brussels Airlines 7.916 passagiers op haar nieuwe route tussen Brussel en Mumbai. Daarmee behaalt de maatschappij voor haar eerste volledige maand op deze nieuwe route een bezettingsgraad van 70 procent. Vooral tijdens de paasvakantie scoorde de vlucht goed, maar ook daarna bleven de cijfers positief te noemen.

Van de 11.310 zetels die Brussels Airlines vorige maand aanbood tussen Brussel en Mumbai kon de maatschappij er 7.916 vullen. Dat komt neer op een gemiddelde bezettingsgraad in beide richtingen van 70 procent. Daarmee doet de nieuwe route naar India het op passagiersvlak al behoorlijk goed.

Uit data van professionele reserveringsprogramma’s van de vluchten de afgelopen twee weken blijkt wel dat er een opvallend verschil is in de bezettingsgraad naargelang de richting van de nieuwe route.

Zo ligt de bezettingsgraad op de vluchten van de voorbije twee weken (tien vluchten) naar Mumbai (SN601) op gemiddeld 39 procent. De terugvlucht (SN602) naar Brussel daarentegen doet het dan weer enorm goed met een gemiddelde bezettingsgraad van 95 procent. Samen komt dat neer op een gemiddelde van 67 procent in beide richtingen. Het is bij de opstart van een nieuwe route niet abnormaal dat in het begin één bepaalde richting het beter doet dan de andere.

Behalve de vracht is ook het aantal business-passagiers op zo’n route belangrijk. Ook daar blijkt dat de vluchten naar Mumbai (van de laatste 2 weken), met een bezetting in business van zo’n 45 procent, het slechter doen dan die van Mumbai naar Brussel. Daar ligt de bezetting in business class op zo’n 90 procent.

Tijdens de maand april zette Brussels Airlines op de route naar Mumbai twaalf keer de A330-200’s in en negen keer de grotere A330-300’s.

 

Foto: Vaibhav Shah