Icelandair stelt Vatnajökull-vliegtuig officieel voor

Icelandair heeft haar nieuw speciaal beschilderd toestel ‘Vatnajökull’ voorgesteld. Het toestel is beschilderd met zichten van de Vatnajökull, de grootste gletscher van Europa. Het toestel moet het 80-jarige bestaan van de maatschappij in de verf zetten.

Na de ‘Hekla Aurora’ in 2015 is het nu tijd voor de ‘Vatnajökull’ om de aandacht te stelen op de Europese en Noord-Amerikaanse luchthavens. Icelandair beschilderde één van haar B757-200’s, de TF-FIR, met uitzichten van de gletscher Vatnajökull, qua volume de grootste van Europa.

Icelandair beschilderde het toestel naar aanleiding van haar tachtigste verjaardag. De schilderwerken werden in Norwich uitgevoerd en duurden 24 dagen. Er was voor de speciale beschildering 195 liter verf nodig.

Ook de cabine werd deze keer weer speciaal aangepast. Na de introductie van de Hekla Aurora in 2015 werden verschillende cabines van Icelandair-vliegtuigen aangepast om een gesimuleerde lichtshow van de Aurora Borealis te kunnen tonen. De Vatnajökull is in de cabine uitgerust met blauwe led-verlichting en speciale hoofdsteunen.

Dit weekend werd een speciale feestvlucht uitgevoerd tussen Keflavik en het in het oosten gelegen Egilsstaðir. Daarbij werd er ook boven de gletscher gevlogen. Een fotoverslag van deze vlucht kan je hier bekijken bij onze collega’s van het IJslandse luchtvaartmagazine Allt Um Flug.

Net zoals met de Hekla Aurora kan je op de website van Icelandair zien naar waar het toestel wordt ingezet. Zo zal het toestel de komende weken ook ongetwijfeld Brussel aandoen.