DHL breidt temperatuur gecontroleerde faciliteiten in Brussel uit

Op Brussels Airport heeft DHL haar faciliteiten voor temperatuurgevoelige vracht uitgebreid. Daarmee heeft DHL ingespeeld op de steeds grotere rol die Brussel speelt in het vervoer van farmaceutische vracht.

DHL Global Forwarding Belgium heeft op Brussels Airport haar temperatuur gecontroleerde ruimtes uitgebreid van 1.750 naar 5.300 vierkante meter. Het gaat om drie zones die elk hun specifieke temperatuur hebben voor het vervoer van temperatuurgevoelige vracht. Het gaat dan vooral om het transport van farmaceutische producten die vaak gekoeld moeten blijven tijdens het hele transportproces.

“De investering is in lijn met de strategische focus van Brussels Airport om de beste diensten aan te bieden voor farmaceutische verzendingen,” zegt Steven Polmans, Head of Cargo van Brussels Airport Company. Brussels Airport heeft al verschillende investeringen gedaan in het transport van gekoelde vracht en is een belangrijke wereldspeler voor het vervoer van farmaceutische producten. Zo introduceerde ze de Airside Pharma Transporters, grote gekoelde boxen waarin paletten of containers vracht tijdens het vervoer op het tarmac hun temperatuur kunnen behouden.

DHL heeft de uitbreiding op drie maanden tijd kunnen realiseren en kan in deze ruimte 2.700 paletten opslagen.