Vanaf oktober geen Dash 8’s van Flybe meer voor Brussels Airlines

Vanaf oktober zet Brussels Airlines de samenwerking met Flybe stop. Dat deelde de Britse regionale maatschappij mee bij de presentatie van haar jaarresultaten. Brussels Airlines wetleaset momenteel twee Dash 8 Q400’s van Flybe, maar die zullen worden vervangen door een ander toestel.

Vanaf het winterseizoen zullen er op Brussels Airport geen Dash 8’s meer te zien zijn in de kleuren van Brussels Airlines. Het contract met Flybe, waarvan Brussels Airlines de twee toestellen wetleaset, wordt niet meer verlengd en loopt in oktober af. Daarmee komt er een einde aan de samenwerking die in 2012 begon.

Brussels Airlines zet de Dash 8’s in op de kortere routes in haar netwerk zoals naar Hannover, Birmingham, Billund en Bazel. Over de stopzetting van het contract en door welke partner en toestel Brussels Airlines deze routes vanaf oktober zal laten uitvoeren, wil de maatschappij niets kwijt. Mogelijk wordt de samenwerking met het Ierse CityJet verder uitgebreid.

Brussels Airlines wetleaset momenteel drie fabrieksnieuwe Sukhoi Superjet 100’s van CityJet. Die vliegen alle drie in de kleuren van Brussels Airlines.