Amerijet International bereidt nieuwe route voor tussen Brussel en Miami

Het in Florida gebaseerde Amerijet International is bezig met de voorbereiding van een nieuwe vrachtverbinding tussen België en Miami. Dat zegt Head Of Cargo bij Brussels Airport Company, Steven Polmans, vandaag in een artikel op de logistieke website The Loadstar.

De Amerikaanse vrachtmaatschappij Amerijet International is bezig met de voorbereidingen om een tweewekelijkse vrachtverbinding op te starten tussen Brussel en Miami. Volgens de website The Loadstar moet de verbinding in het tweede kwartaal van volgend jaar operationeel zijn.

Brussels Airport en Miami Airport zijn met twee de oprichters van het Pharma.aero-initiatief, een platform dat wereldwijd de verschillende spelers voor het transport van farmaceutische goederen met elkaar moet verbinden. Met een nieuwe vrachtverbinding tussen Brussel en Miami zal er op deze route dan ook voornamelijk farmaceutische goederen worden getransporteerd.

Naast Miami kijkt Brussels Airport volgens Steven Polmans ook naar Puerto Rico, dat een belangrijk farmaceutisch centrum is. Amerijet International vliegt namelijk met haar vloot van B767’s en B727’s vanuit Miami ook zes keer per week naar San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico.

Vorig jaar kon Brussels Airport een toename van de farmaceutische export noteren van 36 procent. De farmaceutische vrachtvluchten tussen Brussel en Miami zullen door de B767’s worden uitgevoerd. Amerijet beschikt zowel over de -200 als de -300 versie van het type.

Bron: The Loadstar