Qeshm Air vanaf 27 juni tussen Brussel en Teheran

Vanaf 27 juni start de Iraanse luchtvaartmaatschappij Qeshm Air met een wekelijkse vlucht tussen Brussel en Teheran. Dat kon Flightlevel vernemen van verschillende bronnen. De vluchten zullen worden uitgevoerd door de A32S-toestellen van de maatschappij.

Als alles goed verloopt krijgt Brussels Airport er binnen twee weken een nieuwe Aziatische route bij. Op dinsdag 27 juni start het Iraanse Qeshm Air met haar eerder beloofde route tussen Brussel en de Iraanse hoofdstad Teheran. Het gaat hierbij om een wekelijkse vlucht, maar een exact vliegschema is nog niet bekend.

Brussel wordt voor Qeshm Air de eerste West-Europese bestemming. Eerder plande de maatschappij om vanaf 15 mei vluchten op te starten tussen Hamburg en het Iraanse Tabriz, maar die blijken nog niet te worden uitgevoerd.

Airlines Inform

Voor de vluchtuitvoering zal Qeshm Air gebruikmaken van haar kleine vloot van Airbussen. Die bestaat momenteel uit drie A320’s en één A319. Dat toestel kon de maatschappij in maart aan haar vloot toevoegen. Qeshm Air plant om op korte termijn nog twee (oudere) A319’s in haar vloot op te nemen.

Het vliegschema van de nieuwe route is zoals eerder gezegd nog niet bekend. De website die Qeshm Air gebruikt voor haar online boekingen is enkel in het Perzisch te bekijken.