Norwegian vanaf begin 2018 naar Zuid-Amerika

Norwegian heeft bevestigd dat de maatschappij in het voorjaar van 2018 met vluchten naar Zuid-Amerika zal beginnen. De Britse dochter Norwegian UK – die gebaseerd is op de luchthaven van Londen Gatwick – zal vanaf 14 februari het hele jaar door vier keer per week naar Buenos Aires (Argentinië) vliegen.

Bij de herziening van de zogenaamde BASA (Bilateral Air Services Agreement) tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië eerder dit jaar, werd Norwegian UK als tweede luchtvaartmaatschappij rechten toegekend om tussen beide landen te vliegen. De andere speler is uiteraard British Airways. Voor de vluchten naar Argentinië zal Norwegian UK gebruik maken van haar Boeing 787-9 Dreamliners, uitgerust met 344 zetels.

De keuze voor Argentinië is niet zomaar gemaakt. “Deze nieuwe verbinding toont niet alleen het reusachtige potentieel dat we zien in Argentinië, maar is ook een eerste stap in ons ambitieuze plan om in dat land zowel internationaal als binnenlands stevig te groeien”. Norwegian Air is immers in de laatste voorbereidende fase om tegen het einde van het jaar een Argentijnse dochteronderneming te lanceren, die met Boeing 737-800’s zowel binnenlands als internationaal zal vliegen.