Etihad Airways stapt uit Darwin, Adria neemt over

Adria Airways wordt de nieuwe eigenaar van de Zwitserse regionale luchtvaart-maatschappij Darwin Airline, die de laatste jaren onder de naam Etihad Regional vloog. Etihad verkoopt namelijk haar belang van 33,3 procent aan de Slovenen, die daarmee 99,1 procent van de maatschappij in handen krijgen.

Etihad kocht zich in November 2013 voor iets meer dan 33 procent in bij Darwin Airline en doopte de in Lugano gebaseerde airline om tot “Etihad Regional”. Door deze nieuwe overeenkomst wordt de naam veranderd in “Adria Airways Switzerland”, maar behoudt de maatschappij haar eigen Air Operator’s Certificate onder de naam “Darwin Airline S.A.” met basissen in Lugano en Genève. Adria wordt verantwoordelijk voor “enkele administratieve en operationele taken en de marketing”.

Een voorwaarde voor de deal is de geheimhouding van de exacte overnameprijs, zegt Adria in een mededeling. Op dit moment vliegt de maatschappij met vier ATR 72-500’s en zes Saab 2000’s. Die worden ingezet op vlucht binnen Zwitserland en naar Italië, Spanje en Frankrijk. Men vliegt ook regionale vluchten in onderaanneming voor onder andere Alitalia en Air Berlin. Vorig jaar werd een kleine winst geboekt en voor 2017 verwacht de maatschappij ook een positief resultaat.

Bron: CH Aviation, Flightglobal, Adria Airways