Ryanair boekt sterke financiële groei

In Dublin maakte CEO Michael O'Leary eergisteren bekend dat Ryanair een financieel sterk eerste kwartaal gedraaid heeft, dat is vooral te danken aan de goede boekingen voor de zomervakanties. De nettowinst van de lowcostmaatschappij ging in het eerste kwartaal van het boekjaar met meer dan de helft (55%) omhoog tot 397 miljoen euro.

Ook een forse vermindering van het brandstofverbruik deden goed aan de resultaten. De winst was veel beter dan verwacht. Sommige analisten rekenden in doorsnee op een nettowinst van 342 miljoen euro. Ryanair waarschuwt wel voor de toenemende concurrentie in de loop van het jaar.

Financieel topman Neil Sorahan waarschuwt dat de tarieven van de tickets onder druk komen te staan door de toenemende concurrentie. "Onze boekingen zijn sterk, maar we krijgen te maken met veel concurrentie".

De omzet van Ryanair ging in het eerste kwartaal met dertien procent omhoog tot 1,91 miljard euro. Het aantal passagiers dat met de Ierse maatschappij vloog, klom met twaalf procent.

De luchtvaartmaatschappij houdt vast aan zijn voorspelde winstverwachting voor het volledige jaar. Het bedrijf voorziet een nettowinst van tussen de 1,4 en 1,45 miljard euro. Vorig jaar bedroeg hun nettowinst 1,32 miljard euro.