TAROM op zoek naar drie langeafstandsvliegtuigen

Het Roemeense TAROM wil deze winter drie langeafstandsvliegtuigen aan haar vloot toevoegen. De maatschappij heeft plannen om terug langeafstandsvluchten uit te voeren vanaf haar basis in Boekarest. De maatschappij stopte haar laatste langeafstandsroute in 2003.

Sinds gisteren kunnen bedrijven offertes insturen naar TAROM voor een leasecontract van drie langeafstandsvliegtuigen. De maatschappij is op zoek naar een operationele lease van drie identieke tweemotorige toestellen die plaats kunnen bieden aan 225 tot 270 passagiers en dat in twee of drie klassen.

Voorts mogen de toestellen ook niet voor 2012 gefabriceerd zijn, moeten ze uitgerust zijn met een entertainment- en wifi-systeem en moeten ze een minimaal bereik hebben van 5.200 zeemijl.

TAROM wil met de drie toestellen terug starten met langeafstandsvluchten vanaf haar basis in Boekarest. Door haar geografische ligging in het oosten van Europa zal de maatschappij zich in de eerste plaats focussen op vluchten naar China, maar ook naar de Verenigde Staten.

De maatschappij vloog tot 2003 vanaf Boekarest naar Peking en New York. In 2001 werd de route naar Montreal geschrapt. Momenteel is Boekarest door geen enkele maatschappij verbonden met de Verenigde Staten. In 2009 zette Delta Airlines haar route tussen New York en Boekarest stop.