VLM Airlines vanaf vandaag van start met lijnvluchten vanuit Maribor

VLM Airlines is vandaag gestart met haar eerste lijnvluchten vanuit het Sloveense Maribor. De maatschappij zal deze maand telkens op dinsdag vanaf Maribor naar het Kroatische Split en Dubrovnik vliegen. Binnen enkele weken maakt VLM haar winterschema bekend.

Vandaag startte het in Antwerpen en Slovenië gebaseerde VLM Airlines met haar eerste lijnvluchten vanaf de nieuwe basis in Maribor. Van 8 tot en met 29 augustus vliegt VLM Airlines elke dinsdag vanaf Maribor naar Split en Dubrovnik. Dat doet ze met haar Fokker 50’s (OO-VLN, OO-VLS en OO-VLI) die ze op haar Sloveense AOC heeft laten zetten in afwachting van een Belgische OAC.

Behalve haar lijnvluchten voert VLM Airlines ook chartervluchten uit voor een Italiaanse touroperator. De drie Fokker 50’s vliegen vanaf het Italiaanse Ancona, Bari en Salerno naar verschillende bestemmingen in Kroatië, Montenegro en Griekenland.

VLM Airlines is momenteel actief op vijftien routes in vijf landen. Tegen het einde van 2017 en begin 2018 wil de maatschappij haar vloot uitbreiden met Fokker 70’s, A320’s en A330’s. Met de A330’s wil de maatschappij vanaf Maribor gaan vliegen op enkele Chinese steden.