Cathay Pacific lanceert nieuwe verbinding tussen Hong Kong en Brussel

Brussels Airport krijgt er een nieuwe Aziatische luchtvaartmaatschappij bij. Het in Hong Kong gebaseerde Cathay Pacific start vanaf maart 2018 met vluchten tussen Hong Kong en Brussel. De maatschappij zal Brussel vier keer per week aandoen met haar A350’s.

Op 25 maart volgend jaar voegt het Chinese Cathay Pacific Brussel aan haar Europese netwerk toe. Brussel wordt voor Cathay Pacific de dertiende Europese bestemming na Amsterdam, Barcelona, Düsseldorf, Frankfurt, Londen Heathrow, Londen Gatwick, Madrid, Manchester, Milaan, Parijs, Rome en Zürich. De maatschappij start ook een nieuwe verbinding naar Dublin en Kopenhagen.

Cathay Pacific zal de route naar Brussel met haar A350’s vier keer per week gaan uitvoeren en dat elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De vlucht zal ’s morgens om 06:55 aankomen en om 13:10 terug vertrekken. De aankomende vlucht krijgt vluchtnummer CX339 en de vertrekkende CX338.

Dat Cathay Pacific de route Hong Kong-Brussel opstart is geen goed nieuws voor de start-up Air Belgium. Die nieuwe maatschappij plant namelijk om vanuit België als eerste bestemming Hong Kong aan te vliegen. De lancering van die route is wel nog niet aangekondigd en de maatschappij wacht ook nog steeds op haar Belgische AOC-vergunning.

Cathay Pacific is één van de negen 5-sterren maatschappijen volgens de ranking van Skytrax. De andere 5-sterren luchtvaartmaatschappijen die naar Brussel vliegen zijn ANA, Etihad, Hainan en Qatar Airways.

Cathay Pacific beschikt momenteel over 18 van de 22 bestelde A350-900’s en verwacht volgend jaar de eerste van in totaal 26 A350-1000’s. De A350-900 van Cathay Pacific heeft aan boord plaats voor 38 passagiers in business, 28 in premium en 214 in economy.