CityJet stopt met verbinding Antwerpen-Londen City

Het Ierse CityJet stopt vanaf 27 oktober met de lijndienst tussen Antwerpen en Londen City. Dat bevestigt de uitbater van de Antwerpse luchthaven. De luchthaven is nu op zoek naar andere kandidaten om de route over te nemen.

Al van bij de start van VLM Airlines in 1993 wordt Antwerpen meerdere keren per dag verbonden met London City Airport. Maar aan die verbinding lijkt momenteel een einde te komen want CityJet, die de route van VLM Airlines overnam, stopt bij de start van het winterseizoen in oktober met de vluchtuitvoering ervan.

CityJet voert de route, die momenteel op sommige dagen tot vier keer per dag wordt gevlogen, sinds het faillissement van VLM Airlines uit met een ander toestel. Ze huurt hiervoor een ATR-42 van het Deense Danish Air Transport. Voorheen werd er korte tijd gebruikt gemaakt van een Dornier 328-toestel. Van 1993 tot 2016 werd de route door de vertrouwde Fokker 50’s uitgevoerd, toen VLM Airlines een grote basis op de luchthaven van Londen City had.

Antwerp Airport is volgens de lokale zender ATV naarstig op zoek naar een overnemer voor de route. De luchthaven zou hiervoor in gesprek zijn met twee kandidaat-luchtvaartmaatschappijen. Idealiter wil Antwerp Airport de route al op 29 oktober voortzetten. Met de huidige zeventien wekelijkse vluchten was de route naar Londen City goed voor 35 tot 40.000 passagier per jaar.