FlyValan vanaf 2 november tussen Brussel en Genua

Vanaf 2 november zal een nieuwe luchtvaartmaatschappij Brussel twee keer per week verbinden met de Italiaanse havenstad Genua. De maatschappij FlyValan zal telkens op maandag en donderdag tussen beide steden gaan vliegen.

Op donderdag 2 november start de nieuwe luchtvaartmaatschappij FlyValan met twee vluchten per week van het Italiaanse Genua naar Brussel. Op maandag zal de vlucht om 10:00 in Brussel aankomen en om 10:50 weer vertrekken. Op donderdag wordt er een avondvlucht aangeboden met een aankomst in Brussel om 19:15 en vertrek om 20:10.

FlyValan zal de route uitvoeren met een ATR-72-500 met 68 zitplaatsen van het Roemeense Fly Compass. FlyValan, dat zelf ook Roemeens is, bezit via het bedrijf Valan 49 procent van Fly Compass.

FlyValan wil zich positioneren als een regionale maatschappij met een focus op het zakenverkeer. De maatschappij begint met één toestel, maar tegen de zomer van 2018 wil ze de vloot al uitbreiden naar twee of drie toestellen. Tegen 2020 moet FlyValan over vijf toestellen beschikken.

Behalve Brussel start FlyValan vanaf 2 november ook verbindingen naar Genève, Barcelona, Triëst en Zürich. Met uitzondering van Triëst zullen alle bestemmingen twee keer per week worden aangevlogen. Triëst wordt drie keer per week bediend. Tijdens het weekend wil de maatschappij haar toestel dan beschikbaar maken voor het uitvoeren van chartervluchten.