Brussels Airport begonnen met werkzaamheden voor A380-gate

Brussels Airport is aan de B-pier begonnen met de werkzaamheden voor een A380-gate. De luchthaven wil zo tegen 2018 klaar zijn om een eerste reguliere A380-lijndienst van Emirates te kunnen verwelkomen.

Op de B-pier is de afbraak bezig van de passagiersbruggen van gate B31 en B33. Op deze positie komen er bruggen die het mogelijk maken om een dagelijkse lijndienst van een A380 te realiseren.

Gate B33 zal in de nabije toekomst een A380-gate worden, een stand die de mogelijkheid zal bieden om een A380 met twee bruggen te kunnen in-en ontschepen. Toen de A380 van Emirates in september 2015 Brussels Airport bezocht, werd ook al gate B33 gebruikt. De brug van gate B33 werd toen aangesloten aan het bovendek. Het onderste dek kreeg twee trappen waarbij passagiers via de apron moesten in- en uitstappen.

Brussels Airport wil klaar zijn om wellicht vanaf volgend jaar een vaste lijndienst van de Emirates A380 te kunnen ontvangen. In afwachting van die upgrade start Emirates vanaf eind deze maand met een tweede dagelijkse (avond)vlucht om zo haar capaciteit naar Brussel verder te kunnen uitbreiden.

Alle bruggen van de B-pier zullen trouwens in de nabije toekomst vervangen worden. Zij hebben er al bijna 23 jaar dienst opzitten.