Singapore Airlines en AirBridgeCargo verhuizen naar Brussel en Luik

Zowel Brussel als Luik profiteren van het verlies van slots voor verschillende vrachtmaatschappijen op Amsterdam Schiphol. Volgens de krant De Tijd verhuist Singapore Airlines Cargo haar activiteiten naar Brussel en verhuist AirBridgeCargo een deel van haar activiteiten naar Luik. 

Vanaf eind oktober verhuist Singapore Airlines de vrachtactiviteiten op de luchthaven van Schiphol naar Brussels Airport. Er komen daardoor zo’n 3 tot 4 wekelijkse vluchten van Singapore Airlines bij in Brussel. Reden van de verhuizing is dat verschillende vrachtmaatschappijen op Schiphol hun slots hebben verloren en daardoor deze winter niet meer al hun vluchten kunnen uitvoeren. Het gaat om 37 van de 150 wekelijkse vrachtvluchten.

Ook het Russische AirBridgeCargo werd door het verlies van slots gedwongen om de activiteiten deels te verhuizen naar een andere luchthaven. Een deel van de activiteiten zal nu op de luchthaven van Luik gebeuren, waar gisteren al het eerste toestel van de maatschappij landde. Luik zou er tot 12 vluchten per week bij krijgen.

Singepore Airlines dreigde eind vorig jaar met een vertrek van Brussels Airport als de Brusselse geluidsnormen effectief van kracht worden. Dat de maatschappij nu zelfs haar activiteiten in Brussel verder uitbreidt, is goed nieuws voor de luchthaven.