RwandAir past schema aan en vliegt rechtstreeks tussen Brussel en Kigali

Met de start van het winterseizoen past RwandAir haar vliegschema op de route van Kigali naar Brussel en Londen aan. De A330 van RwandAir zal Brussel op de vluchtdagen elke avond twee keer aandoen en zal dus rechtstreekse vluchten gaan aanbieden tussen Brussel en Kigali.

Vanaf eind oktober zal RwandAir Brussel nu ook op de terugweg rechtstreeks met Kigali verbinden. Momenteel wordt vlucht WB700 uitgevoerd met route Kigali-Brussel-Londen en de terugvlucht WB701 heeft de route Londen-Kigali. Daardoor moeten momenteel passagiers die in Brussel opstappen met bestemming Kigali een tussenstop in Londen maken en beschikken over een transitvisum voor het Verenigd Koninkrijk als zij geen EEA-ID hebben.

Omdat dat het voor passagiers moeilijker maakt om naar Kigali te vliegen vanuit Brussel gaat RwandAir de route rechtstreeks aanbieden. Vanaf het winterseizoen komt de A330 in Brussel aan om 16:20 en zal het enkel de passagiers en vracht met bestemming Brussel afzetten. Het toestel vliegt dan na 50 minuten door naar Londen Gatwick waar iedereen van boord gaat. Het toestel neemt dan terug passagiers mee voor Kigali en maakt om 21:00 terug een tussenstop in Brussel waar het nieuwe passagiers en vracht voor Kigali aan boord zal nemen. Het vliegschema ziet er zo uit:

WB700 KGL 08:40 – BRU 16:20 | BRU 17:10 – LGW 17:30 

WB701 LGW 18:35 – BRU 21:00 | BRU 21:40 – KGL 07:00

Het nieuwe schema moet de vlucht aantrekkelijker maken voor passagiers. Momenteel kampt RwandAir met problemen om een gezond aantal passagiers aan te trekken voor Kigali vanuit Brussel. De grenscontrole in het Verenigd Koninkrijk zit daar wellicht voor veel tussen. Passagiers moeten daar allemaal het toestel verlaten en gescreend worden door de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk. Bij de tussenstop in Brussel mogen passagiers gewoon aan boord blijven en hoeven zij niet opnieuw gecontroleerd te worden.