Brussels Airlines gaat met A340’s voor Eurowings vliegen

Vanaf de start van volgend zomerseizoen zal Brussels Airlines vanaf Düsseldorf vluchten gaan uitvoeren voor Eurowings. Het gaat om routes naar Los Angeles en New York. Voor deze routes komen er twee A340’s in de vloot van de maatschappij terecht.

Komende lente zal Brussels Airlines gaan vliegen met twee A340’s vanuit Düsseldorf. Dat heeft de maatschappij vandaag beslist tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Brussels Airlines zal verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de toestellen en de bemanning. De vliegtuigen zullen echter wel in de kleuren van Eurowings worden geschilderd en ook de verkoop van de vluchten zal volledig door Eurowings zelf gebeuren.

Volgens de krant De Tijd zullen de twee toestellen goed zijn voor een honderdtal jobs. Zij zullen wel gebaseerd worden in Düsseldorf en een Duits contract krijgen.

De twee A340’s zullen uit de Lufthansa-vloot komen en worden ingezet op de nieuwe langeafstandsroutes van Eurowings vanuit Düsseldorf naar New York en Los Angeles. Met het faillissement van Air Berlin wil Lufthansa met Eurowings sterk inzetten op de markt van Düsseldorf en een deel van de Air Berlin-routes overnemen.