VLM Airlines van start op route Antwerpen-Londen City

Deze voormiddag is de nieuwe route van VLM Airlines van Antwerpen naar Londen City ingehuldigd. Vanaf vandaag verbindt de maatschappij beide steden 19 keer per week. De vluchten worden uitgevoerd met de Fokker 50’s met Belgische bemanningsleden. 

Om 11:55 is vlucht VO103 op de luchthaven van Antwerpen vertrokken met bestemming Londen City. Na negen jaar hervat VLM Airlines zelf terug de succesvolle verbinding tussen de twee steden. Londen City wordt al sinds 1993 onafgebroken met Antwerpen verbonden. Van 1993 tot 2008 door VLM Airlines, van 2008 tot 2017 door CityJet en vanaf nu dus terug door VLM Airlines.

Nadat CityJet bekendmaakte de route stop te zetten was Antwerp Airport op zoek naar een andere uitbater voor de lijn. VLM Airlines was kandidaat om de route zelf terug uit te voeren en zo terug te keren naar haar roots.

De vluchten zullen 19 per week worden uitgevoerd met de Fokker 50’s van de maatschappij. De bemanningsleden zijn Belgisch maar het is de Sloveense dochtermaatschappij van SHS Antwerp Aviation die de vluchten zal uitvoeren. Reden daarvoor is het uitblijven van een Belgische AOC-vergunning.

Hoewel de eerste vlucht vanmorgen al om 07:00 is vertrokken, werd vlucht VO103 officieel ingehuldigd voor de ogen van de pers. Bij het vertrek kreeg het toestel een doop van de brandweer.

Antwerpen-Londen City is de eerste nieuwe route vanuit België voor het bedrijf. Vanaf april wil VLM Airlines vanaf Brussel gaan vliegen naar vijf bestemmingen in China.