AirBridgeCargo krijgt slots terug op Amsterdam Schiphol

Het Russische AirBridgeCargo dat samen met verschillende andere luchtvaartmaatschappijen een deel van de slots verloor op de luchthaven van Schiphol, krijgt deze terug na twee dagen onderhandelen met KLM. De Russen dreigde ermee alle overvliegende Nederlandse vliegtuigen niet meer toe te laten tot het Russische luchtruim.

AirBridgeCargo krijgt al haar verloren slots terug op de luchthaven van Amsterdam Schiphol. De maatschappij verloor samen met andere luchtvaartmaatschappijen zoals Singapore Airlines 37 van de 150 wekelijkse vluchten naar Amsterdam. Dat kwam doordat ze die te weinig benut hadden en daarop werden verdeeld onder maatschappijen die met passagiers vliegen.

AirBridgeCargo was daardoor genoodzaakt om een deel van de operaties te verhuizen naar andere luchthavens. Zo kreeg de luchthaven van Luik er twaalf wekelijkse vluchten van de maatschappij bij.

Rusland dreigde daarom sinds enkele dagen om het luchtruim voor Nederlandse vliegtuigen te sluiten, wat voor KLM grote problemen zou betekenen op haar routes naar Azië., als AirBridgeCargo haar slots op Schiphol niet terug zou krijgen.

Na twee dagen onderhandelen zijn AirBridgeCargo en KLM, dat slots had gewonnen, tot een akkoord gekomen. Details van de overeenkomst zijn er niet, maar AirBridgeCargo zou terug al haar vluchten van en naar Schiphol binnen enkele weken kunnen uitvoeren.