Winst in zicht voor Mumbai-route van Brussels Airlines, next Delhi?

De in maart gelanceerde route naar Mumbai van Brussels Airlines flirt met de grens van winstgevendheid. Dat zei Brussels Airlines CEO Bernard Gustin in Mumbai naar aanleiding van het vijfdaags staatsbezoek van Koning Filip. Een verbinding met hoofdstad Delhi wordt overwogen.

Sinds eind vorige maand vliegt Brussels Airlines zes keer per week tussen Brussel en Mumbai. De in maart gelanceerde verbinding krijgt er deze winter een frequentie bij en gaat van vijf naar zes wekelijkse vluchten. Dat de verbinding naar Mumbai het goed doet, is dan ook duidelijk. Brussels Airlines CEO Bernard Gustin zei vanavond in Mumbai dat winstgevendheid in het bereik is.

De gemiddelde bezettingsgraad op de Mumbai-route ligt volgens Gustin rond tachtig procent. Sinds eind maart vervoerde Brussels Airlines al meer dan 60.000 passagiers tussen beide steden. Vooral het aantal transferpassagiers is belangrijk voor de maatschappij. Ongeveer zeventig procent van de passagiers vanuit Mumbai vliegt vanuit Brussel door naar andere bestemmingen in Europa en Noord-Amerika.

Een tweede verbinding naar India door een nieuwe route Brussel-Delhi te openen, wordt door het succes van Mumbai overwogen al is een beslissing nog niet voor meteen. Een route opstarten naar de hub van Star Alliance-partner Air India kan nieuwe mogelijkheden voor Brussels Airlines betekenen, maar eerst moet het succes van de Mumbai-route zeker zijn. Een nieuwe bestemming openen is een dure aangelegenheid voor een luchtvaartmaatschappij en het duurt een tijd vooraleer een nieuwe bestemming winstgevend is.

Bron: Business standard, BusinessLine