VLM Airlines verkrijgt eindelijk Belgische AOC voor Fokker 50’s

VLM Airlines heeft gisteren eindelijk haar Belgische AOC gekregen die nodig is om als Belgische luchtvaartmaatschappij vluchten uit te voeren. De maatschappij wacht al meer dan een jaar op deze vergunning. In afwachting tot de aflevering ervan moest de maatschappij Fokker 50’s laten opereren onder de licentie van haar Sloveense zustermaatschappij.

Het Directoraat-generaal Luchtvaart heeft gisterenavond aan VLM Airlines meegedeeld dat aan de luchtvaartmaatschappij een Air Operator Certificate (AOC) voor de Fokker 50 werd toegekend. Daarmee beschikt de maatschappij nu over twee AOC’s nadat ze ook die van Thomas Cook Airlines Belgium mocht overnemen voor de twee A320’s.

Zes Fokker 50’s komen op de Belgische AOC van VLM Airlines te staan.  De maatschappij voerde deze zomer de vluchten, en sinds eind oktober ook de vluchten naar Londen City, uit met toestellen die op een Sloveense AOC staan.

De twee A320’s van VLM Airlines worden momenteel ingezet op enkele chartervluchten, maar moeten op termijn samen met de Fokker 50’s worden ingezet op het Europees lijnvluchtennetwerk van de maatschappij.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik ruim 100 mensen aan de slag, waarvan 90 in België. De vloot telt nu in totaal twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Bron: SHS Antwerp Aviation