Brussels Airlines vervoert kwart meer vracht van en naar Afrika

Brussels Airlines Cargo zal 2017 eindigen met een stijging van 25 procent aan vervoerd vrachtvolume van en naar het Afrikaanse continent. Dat zegt Vice President Global Cargo Alban Francois aan Air Cargo Week. In totaal zal het gaan om 15.000 ton vracht. Met de 7 nieuwere A330’s die volgend jaar geleverd worden, kan de maatschappij haar capaciteit uitbreiden met 50 procent.

Met de zes A330’s die dagelijks vanuit Brussel naar Afrika vliegen zal Brussels Airlines 2017 afsluiten met 15.000 ton aan vervoerde vracht. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. In een interview aan Air Cargo Week legt VP Global Cargo voor Brussels Airlines, Alban Francois, uit dat dat het resultaat is van een nieuwe commerciële strategie en een nieuw systeem om de hoeveelheid cargo per vlucht te doen toenemen. Door de capaciteit van de vliegtuigen beter en efficiënter te plannen, kunnen de A330’s nu gemiddeld een ton cargo meer meenemen.

De hoeveelheid farmaceutische producten naar Afrika is op een jaar tijd gestegen met 35 procent, en de hoeveelheid bederfbare goederen zoals groenten en fruit vanuit Afrika is gestegen met 25 procent. Vanuit West-Afrika bestaat 80 procent van de geëxporteerde volumes uit groenten en fruit. Toch is er nog werk aan de winkel om de vrachtvolumes naar Brussel op enkele bestemmingen te doen toenemen. Vanuit drie Afrikaanse bestemmingen is de export zelfs nagenoeg nihil.

Volgend jaar zal Brussels Airlines zeven van haar oudere A330 vervangen door nieuwere. Dat betekent een capaciteitstoename voor de vracht van bijna 50 procent. De maatschappij wil op langere termijn meer directe vluchten naar Afrika aanbieden en de frequentie op enkele bestemmingen verder verhogen. Volgens Alban Francois wordt er ook gekenen naar het openen van nieuwe routes.

Bron: Air Cargo Week