Nieuwe CEO voor VLM Airlines

Karl Rickard wordt de nieuwe CEO van VLM Airlines. De Luxemburger neemt daarmee de fakkel over van Harm Prins, die opstapt. 

“Net zoals bij andere investeringsprojecten waaraan ik heb meegewerkt, schept het voor mezelf enorm veel voldoening wanneer ik een bedrijf opnieuw op de rails kan zetten. De voorbije maanden waren echter zeer intens. Nu de integratie met Thomas Cook Airlines Belgium een feit is en VLM Airlines drie AOC’s op zak heeft, zit mijn taak erop. Het is nu aan anderen om de luchtvaartmaatschappij te runnen. Ik kijk alvast uit naar een nieuwe uitdaging”, zegt Harm Prins in een persmededeling van VLM Airlines.

De Luxemburger Karl Rickard neemt zijn taak als CEO over. Rickard is als sinds 2010 CEO bij Power Jet Aviation in Luxemburg. Daarvoor werkte hij bij onder andere KLM, Aer Lingus en Luxair.

“Ik ben verheugd dat ik aan boord kan komen op een moment dat mijn voorganger Harm een uitstekende basis voor de toekomst heeft gelegd. VLM Airlines is nu klaar om een versnelling hoger te schakelen en wij zullen de uitrol van de toekomstige langeafstandsoperaties voorbereiden”, zegt de nieuwe CEO Karl Rickard.

Volgens Travel Magazine zou er al een een lease-overeenkomst zijn ondertekend voor de huur van een A330-200. Dat toestel zal worden ingezet op een route tussen Europa en Azië. VLM Airlines zou vanaf april willen gaan vliegen tussen Brussel en het Chinese Shenzhen.