IAG sluit OpenSkies en opent nieuwe basis voor Level in Parijs Orly

IAG, de internationale groep van British Airways en Iberia, creëert nieuwe concurrentie voor Air France. IAG zal vanaf juli 2018 twee toestellen van haar lowcostdochter Level baseren op de luchthaven van Parijs Orly. Daarmee zal IAG vier langeafstandsbestemmingen gaan aandoen op routes waarop ook Air France vanuit Parijs actief is.

In juli 2018 baseert IAG twee A330-200’s van dochter Level op de luchthaven van Parijs Orly. Met die toestellen zal Level gaan vliegen op Newark, Guadeloupe, Martinique en Montréal. IAG bindt hiermee de strijd aan met Air France. De nieuwe vluchten zijn momenteel zeer concurrentieel geprijsd en boekbaar vanaf 99 euro enkele reis.

Vanaf Parijs Orly vliegt Air France zelf ook naar  New York (JFK dan wel), Guadeloupe en Martinique. Enkel naar Montréal vliegt Air France vanaf Orly niet. Die route wordt enkel aangeboden vanaf haar hub op CDG. Level kiest voor de opstart meteen voor een aanval op de vluchten naar de Franse overzeese gebieden en het Franstalige Montréal.

De vluchten zullen worden uitgevoerd door personeel van IAG’s dochter OpenSkies, dat momenteel vanaf Parijs Orly naar New York en Newark vliegt. Die maatschappij zal echter tegen het einde van volgende zomer worden opgedoekt en plaats moeten maken voor Level.

IAG kiest voor Orly als nieuwe basis voor Level omdat dochter Vueling net zoals op de luchthaven van Barcelona een hub opereert op de Parijse luchthaven. Daarmee zal Level verbindingen kunnen aanbieden naar de rest van Europa met vluchten van Vueling.

Level vliegt momenteel vanaf haar basis in Barcelona naar Buenos Aires, Oakland en Punta Cana. Tijdens de zomermaanden komt daar ook Los Angeles bij en vanaf maart Boston.