Start FlyValan al zeker uitgesteld tot 11 december

De start van de nieuwe luchtvaartmaatschappij FlyValan is voor de tweede keer uitgesteld. De nieuwe luchtvaartmaatschappij uit Genua moest normaal maandag haar eerste vlucht naar Brussel hebben uitgevoerd, maar heeft haar lancering al zeker tot 11 december uitgesteld.

De Roemeense luchtvaartmaatschappij FlyValan dat vanaf het Italiaanse Genua wil opereren, heeft de start van haar operaties nog maar eens moeten uitstellen. Normaal moest de maatschappij op 2 november van start zijn gegaan, maar die lancering werd uitgesteld tot 27 november. Nu is de nieuwe startdatum 11 december, al zegt de maatschappij nog niet zeker te zijn van die datum te halen.

Volgens FlyValan is het papierwerk dat nodig is voor de start en de certificatieprocedure bij de Roemeense luchtvaartautoriteiten nog niet volledig rond. De startdatum van 11 december is dan ook nog onder voorbehoud.

FlyValan gaat vanaf Genua naar Brussel, Zürich en Triëste vliegen. De lancering van de route naar Barcelona is uitgesteld tot begin volgend jaar door tegenvallende boekingen. De maatschappij zal op maandag en donderdag tussen Brussel en Genua vliegen met haar ATR72-500. Dat toestel werd afgelopen maandag afgeleverd en wordt uitgevoerd door Flycompass, een andere luchtvaartmaatschappij van de Valan groep.