Groningen nieuwe bestemming voor Brussels Airport

Met ingang van 26 maart 2018 zal Nordica Groningen met Brussel verbinden. De vluchten worden zes keer per week uitgevoerd met een CRJ700. Deze vluchten worden door Nordica uitgevoerd in samenwerking met LOT Polish Airlines.

Zaventem krijgt er een nieuwe bestemming in Nederland bij. Naast de vluchten van KLM vanaf Schiphol, zal Zaventem vanaf volgend zomerseizoen ook zes keer per week met Groningen worden verbonden. Enkel op zaterdag is er geen vlucht voorzien.

De vluchten komen bovenop de reeds bestaande van Nordica naar Tallin. De vluchten worden uitgevoerd met een Bombardier CRJ700 die plaats zal bieden aan 70 passagiers. Het toestel zal in Groningen gestationeerd worden en van daaruit de vluchten uitvoeren.

De maatschappij voegt vanaf Groningen ook München toe als bestemming. Deze vluchten zullen dagelijks plaatsvinden en komen samen met de vluchten naar Brussel bovenop de bestaande verbinding met die andere Star Alliance hub Kopenhagen.

De bedoeling van de nieuwe verbinding is om Groningen toegang te geven tot nieuwe hubs en zo de connectiviteit voor de inwoners van Noord-Nederland te vergroten. Zowel in Zaventem, als in München en Kopenhagen kan er overgestapt worden op aansluitende intercontinentale en Europese vluchten.