Brussels Airport gesloten voor aankomende vluchten

Brussels Airport is volledig gesloten voor al het aankomende vliegverkeer. Momenteel zijn er enkel vertrekken mogelijk vanaf baan 01. Alle andere toestellen die op weg zijn naar Brussel moeten worden omgeleid naar andere luchthavens.

Door de sneeuwval is baan 07L/25R op Brussels Airport al tot 19:00 vanavond gesloten. Momenteel is enkel baan 01 open die exclusief wordt gebruikt voor vertrekkende vluchten. Alle aankomende vluchten worden omgeleid naar andere luchthavens en Brussels Airport blijft nog zeker dicht tot en met 16:00.

Al sinds deze middag landt er daardoor geen enkel vliegtuig meer in Brussel.  In de voormiddag moesten er al een dertigtal vluchten worden omgeleid naar andere luchthavens, maar nu is de luchthaven volledig gesloten voor aankomend verkeer. Er wordt verwacht dat al zeker tot en met 16:00 er geen vluchten zullen kunnen landen in Brussel.

Er zijn door het winterweer deze namiddag en avond al zeker 49 vluchten geannuleerd. Die komen bovenop het dertigtal vluchten dat in de voormiddag al werd geannuleerd.