Hainan Airlines lanceert derde Chinese bestemming vanaf Brussel

Vanaf 20 maart 2018 start het Chinese Hainan Airlines met een nieuwe verbinding tussen Brussel en Shenzhen. Dat blijkt uit de publicatie van het vluchtschema op Routes Online. De nieuwe route is de derde voor de Chinezen in Brussel naast de routes naar Peking en Shanghai.  De vluchten zullen net zoals Shanghai met de B787 worden uitgevoerd.

Brussels Airport krijgt er een verbinding naar een van de snelstgroeiende steden ter wereld bij. Vanaf dinsdag 20 maart start Hainan Airlines met rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shenzhen, een miljoenenstad ten noorden van Hong Kong. Shenzhen is een belangrijke stad voor de Chinese technologiesector. Hainan zal de vluchten telkens op dinsdag en donderdag uitvoeren volgens het door routesonline gepubliceerde onderstaand schema:

Schema door airlineroutes/businesstraveller

De nieuwe route is meteen ook concurrentie voor Cathay Pacific dat vanaf maart met een vierwekelijkse verbinding start naar het nabij gelegen Hong Kong. Ook VLM Airlines toonde in oktober bij de opening van haar eerste route vanaf Antwerpen al interesse in een verbinding van Brussel naar Shenzhen. De maatschappij ambieerde toen om vanaf april rechtstreekse vluchten op te starten tussen beide steden, maar concrete plannen zijn er nog steeds niet.

Hainan Airlines vliegt deze winter dagelijks naar Brussel: drie keer per week vanuit Shanghai met de B787 en vier keer per week vanuit Peking met de A330. Brussels Airport krijgt er met de nieuwe route een eerste avondvlucht naar China bij.

Bron: airlineroute, businesstraveller