Wizzair kondigt basis in Wenen aan

Wizzair ziet duidelijk mogelijkheden na het faillissement van Niki. De maatschappij opent in juni een nieuwe basis in Wenen, waar het initieel één Airbus A320 zal baseren. Tegen de winter komen daar nog twee Airbus A321’s bij en wil de lagekostenmaatschappij zeventien bestemmingen aanbieden.

Hoewel de basis er pas vanaf juni komt, zullen de eerste Wizzair-vluchten al in april uitgevoerd worden. Het gaat om vluchten die in de andere basissen in Gdansk (4 keer per week), Tuzla (3 keer per week) en Varna (2 keer per week) starten. In juni komen daar dan Bari, Malta, Rome, Tel Aviv en Valencia bij. In de winter wordt die lijst uitgebreid met Bergen, Billund, Dortmund, Kutaisi, Larnaca, Nis, Ohrid, Tenerife en Thessaloniki.

Oostenrijk wordt daarmee het 44ste land in het routenetwerk van Wizzair, één van de snelst groeiende maatschappijen in Europa. Dit jaar biedt Wizzair in totaal 450.000 zetels aan vanuit Wenen, tegen het eind van het jaar zullen er 69 vluchten per week zijn. Tickets voor de nieuwe vluchten zijn al te boeken op de website en starten aan 19,99 euro.