UPS redt productielijn van de Boeing 747

Boeing zal de komende jaren de productiesnelheid  van de B747 van zes toestellen per jaar kunnen aanhouden dankzij een nieuw order van UPS. Volgens Randy Tinseth, hoofd van de marketingafdeling van Boeing, heeft UPS een order geplaatst voor 14 vrachttoestellen.

Dankzij het nieuwe order wordt het orderboekje aangescherpt tot 24 nieuwe toestellen, wat genoeg is om de productielijnen de komende jaren draaiende te houden. “Dit gaat geen impact hebben op de productiesnelheid, we blijven zes toestellen per jaar produceren, maar dit geeft ons een gerust gevoel voor de komende jaren” deelt Tinseth mee.

Boeing had niet verwacht dat er de komende jaren nog veel vraag naar de Boeing 747 Family zou zijn, ondanks de tekenen dat de luchtvrachtmarkt een duurzame groeicyclus ingaat.

Bron:Boeing

Eind vorige maand publiceerde IATA haar eindresultaten voor de Air-Freight Market van 2017, Daaruit bleek dat de markt aan het groeien is met negen procent, wat zes procent meer is dan in het jaar 2016. Wat nog bemoedigender is, is dat het aantal vrachtvliegtuigen dat opgeslagen stond in de woestijn geslonken is. Dit wil zeggen dat de vraag naar nieuwe modellen of conversies stijgt. Eind dit jaar zal Boeing ook zijn eerste 737-800 Freighter afleveren.

Momenteel is er nog geen vraag naar de 787-Freighter variant, “We hebben eerlijk gezegd een geweldig vrachtvliegtuig in de 767 family, we gaan 767’s bouwen voor een zeer lange tijd.”
zegt Tinseth.