Duitse Christina Förster wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines

Brussels Airlines CEO Bernard Gustin en CFO Jan De Raeymaeker vertrekken bij Brussels Airlines. Dat is deze namiddag beslist in Frankfurt op de raad van bestuur van de SN Airholding. Vanaf 1 april neemt de Duitse Christina Förster de fakkel over.

Op de raad van bestuur van de SN Airholding in Frankfurt is deze namiddag definitief beslist dat CEO Bernard Gustin en financieel directeur (CFO) Jan De Raeymaker Brussels Airlines moeten verlaten. Ze blijven tot eind maart in functie maar vanaf 1 april neemt de Duitse Christina Förster de fakkel over.

Christina Förster trad op 1 oktober 2016 toe tot het managementteam van Brussels Airlines als nieuwe Chief Commercial Officer. De Duitse startte in 2002 bij Lufthansa waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het in-flight product van Lufthansa op het langeafstandsnetwerk. Sindsdien heeft ze bij Lufthansa verschillende functies opgenomen zoals Vice President Network and Fleet Development en Senior Vice President Network & Partner Management Hub Airlines voorleer bij Brussels Airlines terecht te komen. Nu wordt ze dus de nieuwe CEO van Brussels Airlines.

Bernard Gustin is al vanaf de oprichting betrokken bij de nieuwe Belgische maatschappij. Eerst als externe consultant voor SN Brussels Airlines, nadien als co-CEO van Brussels Airlines samen met Michel Meyfroidt en vanaf juni 2012 de enige CEO van het bedrijf. Hij moest het zwaar verlieslatende Brussels Airlines terug in de zwarte cijfers krijgen en transformeerde Brussels Airlines om tot een hybride maatschappij met een gedifferentieerd lowcostproduct voor de Europese vluchten en een kwalitatief langeafstandsproduct naar Afrika en Noord-Amerika.

Meer nieuws over welke richting Brussels Airlines de komende maanden en jaren moet uitgaan is er nog niet. Woensdagochtend zal er om 08:00 een bijzondere ondernemingsraad plaatsvinden in Brussel samen met de CEO van Eurowings. Wellicht wordt daar meer verteld over de toekomst van de maatschappij.

Met de benoeming van Förster tot CEO staat nu ook bij het laatste lid van de Lufthansa Group een Duitser aan het hoofd. Bij de andere dochterondermeningen SWISS (Thomas Klühr) en Austrian Airlines (Kay Kratky) was dat al het geval. Alle drie de CEO’s komen rechtstreeks van Lufthansa zelf.