Topman Eurowings: “Brussels Airlines zal blijven groeien”

Eurowings en Brussels Airlines hebben vanavond samen een persbericht naar buiten gebracht dat de gemoederen moet bedaren na het ontslag van CEO Bernard Gustin en zijn CFO. Eurowings topman Thorsten Dirks spreekt daarbij verzoenende taal en zegt dat Brussels Airlines verder zal kunnen groeien en een belangrijke rol zal blijven spelen in Brussel.

“We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe team, samen met de rest van het Brussels Airlines personeel, de nu al succesvolle samenwerking tussen Brussels Airlines en Eurowings verder zal versterken. Alleen samen kunnen we de Europese luchtvaartindustrie vormgeven en kunnen we onze plannen voor duurzame groei laten slagen. Brussel blijft als Europese hoofdstad vitaal in onze groeistrategie,” zegt Eurowings CEO Thorsten Dirks na de beslissing om CEO Bernard Gustin en CFO Jan De Raeymaeker aan de deur te zetten en te vervangen door Christina Förster. Zij neemt vanaf 1 april het roer over.

De Belg Thibault Demoulin zal de rol van COO gaan bekleden in het nieuwe managementteam. Demoulin is al twaalf jaar Brussels Airlines’ Senior Vice President Flight Operations en Deputy Accountable Manager.

Het persbericht wil vooral het personeel geruststellen. Etienne Davignon, voorzitter van de SN Airholding, zegt daarin dat Brussels Airlines als Belgische entiteit zal verdergaan en een belangrijke speler in Brussel zal blijven: “In 2017 zijn Brussels Airlines en Eurowings geleidelijk beginnen bouwen aan de fundamenten van een gezamenlijke toekomst, in dewelke de sterktes van beide maatschappijen gecombineerd worden, met de ambitie om een sterke, duurzame en leidinggevende pan-Europese luchtvaartmaatschappij te bouwen. Groeien binnen Eurowings als een Belgische entiteit laat ons toe om verder te bouwen aan onze specificiteiten, zoals onze Afrika-expertise en onze Belgische touch. Samen met Eurowings zullen we ons lange afstandsnetwerk vanuit Brussel en Düsseldorf verder uitbreiden en in het bijzonder zullen we onze rol als Belgische home carrier en belangrijke economische motor van ons land blijven vervullen,” zegt Davignon.

Verder benadrukt Dirks ook de belangrijke rol die Brussels Airlines nu al speelt in de Eurowings group: “Met Brussels Airlines kunnen we rekenen op een unieke knowhow van de Afrikaanse markt en een jarenlange expertise met lange afstandsvluchten. Op dit moment leiden onze collega’s van Brussels Airlines het proces van het succesvol tot stand brengen van langeafstandsvluchten vanuit Düsseldorf, één van onze belangrijkste platformen in Duitsland”, zegt Dirks. “De gecombineerde sterktes van Brussels Airlines en Eurowings representeert één van de drie voornaamste strategische pijlers van het succes van de gehele Lufthansa Group. Dit betekent dat Brussels Airlines zal blijven groeien.”