Nordica schrapt nieuwe route tussen Groningen en Brussel

Nog voor de nieuwe route van het Estse Nordica tussen Groningen en Brussel van start gaat, is de route al geschrapt. Volgens de directie van de luchthaven van Groningen is er onvoldoende vraag voor de route. Er zal binnenkort een andere bestemming in de plaats van Brussel komen.

De dagelijkse vlucht die Nordica vanaf eind maart zou opstarten tussen Brussel en Groningen zal niet worden opgestart. De route werd begin december aangekondigd maar nu blijkt er te weinig vraag te zijn. De directie van Groningen Airport Eelde zegt dat er onvoldoende mensen de vlucht al geboekt hebben en dat Brussel vanaf Groningen dan ook redelijk goed bereikbaar is met de auto of de trein.

In de plaats van Brussel zal Nordica binnenkort een andere bestemming vanaf Groningen aankondigen. De luchthaven kijkt daarvoor naar steden zoals Milaan, Berlijn, Parijs of Wenen.

Vanaf Groningen kunnen passagiers nog wel naar Brussel vliegen via een tussenstop in Kopenhagen. Passagiers die de rechtstreekse vlucht geboekt hadden, worden zeer binnenkort verwittigd en krijgen een andere oplossing aangeboden.