Air Belgium: vliegschema naar Hong Kong bekend

In een interview met het zakenblad Business Traveller heeft CEO Niky Terzakis meer uitleg gegeven over de start van Air Belgium. De geplande startdatum is nu “in de tweede helft van april” en de eerste route wordt een vlucht naar Hong Kong, die vier keer per week uitgevoerd zal worden.

Hoewel individuele reizigers nog steeds geen tickets kunnen boeken via de website, is er wel al een initieel vliegschema bekend. De eerste bestemming wordt zoals verwacht Hong Kong en wordt vanuit Charleroi vier keer per week uitgevoerd. De fraai ogende Airbus A340-300’s zullen telkens op maandag, woensdag, donderdag en zondag om 14.00 uur vertrekken en na een een reis van ongeveer twaalf uur op hun bestemming aankomen.

Na ongeveer vier uur op de grond (de vluchten landen omstreeks 07.30 uur lokale tijd in Hong Kong), vertrekt de terugvlucht om 11.30 uur en komt om 18.30 uur dezelfde dag aan in Charleroi. Voor het eind van de zomer wil Terzakis het aantal bestemmingen uitbreiden tot zes. “Het gaat om een mix van grote en secundaire steden, maar alles hangt af van de slots die we al dan niet kunnen bemachtigen. Ik kan er dus nog niet zoveel over zeggen,” klinkt het.

De vloot bestaat momenteel uit twee Airbus A340-300’s, maar die moet worden uitgebreid naar vier toestellen deze zomer. De twee eerste vliegtuigen staan op dit moment nog op Brussels Airport (een vereiste voor de Belgische autoriteiten) en zullen volgens onbevestigde bronnen op maandag (26 maart) worden overgevlogen naar Charleroi, waar ze geparkeerd zullen worden in afwachting van de eerste vluchten.