Tweede Dreamliner ‘Pearl’ voor TUI fly Belgium

De langeafstandsvloot van TUI fly Belgium krijgt er binnenkort een extra toestel bij. Het gaat om een Boeing 787 “Dreamliner”, die van de Britse zustermaatschappij komt. De eerste vlucht staat gepland voor 13 april.

De 787-8, met serienummer 36426, is ongeveer drie jaar oud en vloog de voorbije jaren voor TUI Airways (UK). Op 22 maart werd het vliegtuig overgevlogen vanuit Gatwick naar Brussels Airport, de aandachtige spotter kon het toestel ook zien staan bij de onthulling van de SN Aerosmurf zaterdag. Een dag later, op 23 maart, werd het dan uiteindelijk ingeschreven in het Belgische luchtvaartregister onder de registratie OO-LOE.

Het vliegtuig krijgt de naam ‘Pearl’, zo werd ons bevestigd door Piet Demeyere, Head of Communications van TUI Belgium. Vooralsnog blijft de configuratie binnenin hetzelfde. “De B767 blijft in de vloot maar alle Belgische lange afstand-vluchten zullen met één van onze 2 Dreamliners worden uitgevoerd,” klinkt het bij TUI. ‘Pearl’ zal zoals de andere toestellen ook gebruikt worden voor vluchten van heel TUI Benelux, dus ook in Nederland.

Bron: TUI