Air Belgium’s OO-ABA op terugweg naar Amsterdam en Brussel

Vanavond vertrekt de OO-ABA van Air Belgium vanaf Paramaribo terug naar Amsterdam. Het toestel zal de extra vlucht PY9940 uitvoeren. Die komt in de plaats van vlucht PY994 die vandaag geannuleerd werd doordat dezelfde Air Belgium-crew de terugvlucht uitvoert.

Morgenochtend landt om 07:15 Air Belgium’s OO-ABA in Amsterdam. Dat toestel was gisterenavond door technische problemen met de flaps met enkele uren vertraging vertrokken van Amsterdam naar Paramaribo. De A340-300 werd ingehuurd door Surinam Airways, dat z’n enige A340 in onderhoud had staan in Brussel.

Omdat dezelfde crew de terugvlucht uitvoert, werd vlucht PY994 van Paramaribo naar Amsterdam voor vanmiddag geannuleerd. In de plaats daarvan legt Surinam Airways vanavond vlucht PY9940 in. Ook de normale PY994-vlucht zal worden uitgevoerd. De A340 van Surinam Airways is namelijk vanmorgen overgevlogen van Brussel naar Amsterdam en is momenteel op weg naar Paramaribo.

Air Belgium’s OO-ABA op de apron van de Johan Adolf Pengel International Airport in Paramaribo. Foto door Andrew J. Muller.

De kans bestaat er in dat het niet het laatste bezoek zal zijn van een Air Belgium-toestel aan Suriname. Wellicht doet Surinam Airways in de toekomst nog beroep op de A340’s van Air Belgium wanneer de enige A340 van de maatschappij zelf niet beschikbaar is door onderhoud.

Voor de Brussels Airport spotters is er de mogelijkheid om het toestel morgen in Brussel te fotograferen. Om 0915 vertrekt OO-ABA namelijk van Amsterdam naar Brussel met vluchtnummer PY3003.

Bron: Redactie