Brussels Airport en Emirates huldigen triple boarding bridge in

Vanmiddag is rond 13:15 een A380 van Emirates geland op Brussels Airport. Het toestel kwam langs om de triple boarding brug van gate B33 te testen. Die driedubbele brug moet voor een vlottere afhandeling zorgen van langeafstandsvluchten. Echter verliep de test vandaag niet volledig zonder problemen.

Deze namiddag werd vlucht EK183 uitgevoerd door een A380 (A6-EUG) met een bestickering van Real Madrid. Het is al de tweede keer dat Emirates een A380 naar Brussel stuurde. De eerste keer was in 2015. Toen kon er enkel ontscheept en ingestapt worden via 1 brug en trappen. Nu bijna drie jaar later beschikt Brussels Airport over een triple boarding bridge, die Emirates vandaag voor de gelegenheid mocht komen inhuldigen met een van haar A380’s.

Hoewel de drie nieuwe bruggen van gate B33 de voorbije weken al getest zijn door toestellen van onder andere Brussels Airlines en TUI fly konden ze vandaag getest worden voor hun echte doel: de afhandeling van een A380. Hoewel de eerste twee bruggen gebruikt kunnen worden voor de afhandeling van eender welk langeafstandstoestel, is de derde brug door zijn hoogte enkel geschikt voor een A380.

Helaas verliep deze eerste test niet zonder problemen. De eerste brug werd zonder problemen aan het benedendek aangesloten, maar de plaatsing van de tweede (ook benedendek) en derde brug (bovendek) verliep moeizamer. Daardoor kon er bij aankomst enkel ontscheept worden via de eerste brug en waren de andere twee bruggen onbruikbaar. Het probleem bij de brug voor het bovendek is dat deze niet tot aan het toestel raakte. Daardoor bleef er een kleine opening tussen brug en vliegtuig.

Om kwart over 17 uur vanavond kon het toestel na een stop van vier uur terug richting Dubai vertrekken.